top of page
  • Writer's pictureרויטל דוידסון

מתכון לחלה מנצחת

במשך השנים שאני מנחה ערבי הפרשת חלה, קיבלתי פניות רבות מנשים שביקשו ממני את המתכון "המנצח" שלי לחלה.

אני לא מחליפה את המתכון הזה באף מתכון אחר כבר שנים!!

זה המתכון שיביא לכן הכי הרבה החמאות וכל בני הבית יהיו "מעולפים" על החלות והמאפים....:)

קבלו אותו באהבה ממני:

2 ק"ג קמח מנופה (בנפת משי צפופה)

 4 כפות שמרים יבשים או שקית שמרית (אפשר בתוספת משפר אפייה)

10 כפות סוכר

2 כפות מלח

1 כוס שמן

6 כוסות מים פושרים

אפשרות: ביצה אחת


הערה: כוס מדידה, הינה כוס חד פעמית השקופה


אופן ההכנה:

 לתוך קערה גדולה הכניסי את הקמח וצרי בו גומה. לתוכה הכניסי את השמרים, הסוכר וכחצי כוס מים חמימים. השהי מס' דקות להמסת השמרים.

לאחר מכן הוסיפי את שאר החומרים.

להקפיד לשים את המלח רחוק מהשמרים, שלא יפגע בהתפחה.

רצוי להוסיף את המים בהדרגה. לושי את הבצק בשתי ידיים עד לקבלת מירקם של בצק רק וגמיש (כמו פלסטלינה רכה) והעבירי להתפחה.


הערה: ניתן להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין, קמח מלא, קמח שיפון ואפילו בשילובים ביניהם.


מה אפשר להכין מהבצק הזה?

האמת??? 2 ק"ג בצק ממש לא מספיקים לי בכל פעם שאני עושה הפרשת חלה. יש כל כך הרבה אפשרויות של מאפים מלוחים ומתוקים שהכמות בקושי מספיקה.


רעיונות למאפים מלוחים:

פיצות, פוקצ'ות, מאפה גבינה עם ביצה (חצ'פורי), רולדה במילוי גבינה, רולדת גבינה מלוחה ותרד, רולדה עם תפ"א ושמרים, לחמניות ממולאות, סמבוסק, מאפים במילוי בשר טחון, ועוד...


רעיונות למאפים מתוקים:

מגוון רולדות במילויים שונים כגון ממרח שוקולד, ריבת חלב, גבינה מתוקה, קינמון וסוכר, ריבות למיניהן ועוד.


בתיאבון!!


bottom of page